0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ОТОПЛЕНИЕ С ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА

ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ОТОПЛЕНИЕ С ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА

ВРЕМЕ Е ... За замяна на старите радиатори с нова отоплителна система


След като сте решили да замените старата си отоплителна система с нова и по-ефективна, като например термопомпа въздух-вода ESTIA, ще трябва да разгледате сегашната си система малко по-подробно. Ако вече имате отоплителна система за топла вода, е абсолютно необходимо да вземете предвид топлоотделящия елемент. Ключовият фактор тук е необходимата температура на захранващата вода; с други думи, температурата на водата в отоплителния кръг. Температури на захранващата вода до +65°C са възможни с ESTIA Split Hydrobox и следователно могат да се комбинират с цял набор от консуматори.

Подово/панелно отопление

Температурите на подаваната вода са между 25°C и 40°C. Идеалната температура зависи от структурните обстоятелства като подова настилка, изолация и т.н., както и от личните предпочитания на обитателите.


Радиатори

В зависимост от възрастта и конструкцията тук са необходими температури на захранващата вода между 35° и 60°C. Това също зависи от общите условия като размер на стаята, брой радиатори, изолация, лични нива на комфорт и т.н.


Вентилаторни конвектори

По отношение на начина им на работа те са подобни на климатична система. Те могат да се използват за отопление и охлаждане на стая и могат да работят с широк диапазон от температури на захранващата вода и следователно са много подходящи за голям брой приложения.


ОТ КАКВО СЕ СЪСТОИ ТЕРМОПОМПАТА ВЪЗДУХ-ВОДА?

Всички термопомпи въздух-вода ESTIA са известни като сплит системи, т.е. цикълът на охлаждане е разделен на две единици: вътрешно тяло и външно тяло. Външното тяло се използва за генериране и преобразуване на енергия, докато вътрешното тяло я прехвърля към отоплителния кръг.

Как работи термопомпа въздух-вода?

Външното тяло

Размерите и обемът зависят от мощността за отопление и охлаждане. Устройството се монтира бързо и лесно, като се вземат предвид местните условия. 

Вътрешното тяло

Hydrobox е идеален за нова отоплителна система. С размери от 72,5 x 45 x 23,5 см (ВxШxД), Hydrobox може да се монтира и в малки помещения. С тегло само 27 кг, той се монтира лесно на стената и оставя много свободно място за повече съхранение.

Контрол

Всички системи ESTIA имат интегриран контролен панел. Като добавите WiFi модул, можете да контролирате вашата термопомпа с въздушен източник от всяко място с помощта на приложението за управление на TOSHIBA AC. Чрез монтиране на допълнително жично дистанционно управление в дома, то може да се контролира и локално, например от всекидневната.


КОМБИНИРАНЕ НА ТЕРМОПОМПА С ФОТОВОЛТАИЦИ

Ще ви е необходимо захранване с електричество, за да работите с въздушна термопомпа. За да направите това възможно най-ефективно и екологично, ESTIA може лесно да се комбинира с фотоволтаична система. Това прави вашата отоплителна система още по-евтина за работа.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВАШАТА ТЕРМОПОМПА И ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТОПЛА ВОДА?

Можете лесно да пуснете термопомпа за битова гореща вода ESTIA DHW Mono успоредно с Hydrobox. ESTIA Mono има вграден бойлер за гореща вода с капацитет до 260 l и се монтира на закрито. Не е необходимо външно тяло.


УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ

Законовата гаранция е с продължителност 24 месеца. Като опция можем да предоставим гаранция до 36 месеца за термопомпени системи ESTIA.


Ако имате нужда от консултация за Вашия климатик, имате конкретен въпрос или търсите мнението на специалисти, не се колебайте се свържете с нас на e-mail: office@ga-clima.com или на телефон: +359 2 95 899 86.