0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

КАК РАБОТИ ТЕРМОПОМПАТА?

КАК РАБОТИ ТЕРМОПОМПАТА?

Всички термопомпи ESTIA работят на един и същи принцип. Енергията се генерира от околния въздух и се използва за загряване на водата. При термопомпите въздух-вода, известни също като сплит системи, системата включва въздушни термопомпи, които се състоят от външно тяло, което генерира и преобразува енергия, и вътрешно тяло, което препраща генерираната топлина към отоплителния кръг. И двете са свързани посредством затворена верига. Хладилният агент, циркулиращ в тази верига, има точка на кипене много под –20°C и, за разлика от водата, не може да замръзне.

1. Вентилаторът на външното тяло засмуква външния въздух, който се подава към топлообменника.

2. Предвид ниската му точка на кипене (R32 =– 51,7 °C, R410A = – 48,5 °C), хладилният агент, който до този момент е бил течен, променя етапа си в топлообменника и се изпарява.

3. Компресорът засмуква газа във вътрешното тяло и го компресира. Температурата на хладилния агент се повишава с повишаване на нивата на налягане.

4. Горещият хладилен агент сега достига до топлообменника във вътрешното тяло (Hydrobox | All in one) и излъчва топлинната си енергия към кръга за отопление на гореща вода.

5. В резултат на това хладилният агент се охлажда, отново става течен и процесът се повтаря.


ПРЕДИМСТВАТА ОТ ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА


Ниска цена

Tермопомпата е най-евтината форма на отопление, тъй като използва изключително малко електроенергия.

Пестене на енергия

Благодарение на интелигентната мрежа може лесно да се включи фотоволтаична система, което ви позволява сами да произвеждате електричеството, от което се нуждаете.

Гъвкавост

Въздушните термопомпи работят с радиатори също толкова добре, колкото системите за подово отопление и могат да се използват както за отопление, така и за охлаждане.

Надеждност

Технологията на интелигентния компресор прави възможна работа при отопление при температури до –25°C и охлаждане при температури до +43°C.

Екологично чисти и съхраняват природните ресурси

Въздушното отопление е CO2 неутрално. Има неограничен запас от въздух и не трябва да се съхранява.

Планиране

Експерт по планиране на отопление, климатизация и вентилация ще планира вашата отоплителна система вместо вас. Този експертен проектант ще определи отоплителния капацитет на сградата въз основа на вашия сертификат за енергийни характеристики. Ако нямате сертификат, вместо това може да се направи изчисление на топлинния товар. Тези стойности служат като основа за проектиране на отоплителната система. Всички наши партньори на TOSHIBA ще се радват да поемат тази работа вместо вас.


Поддръжка

Въпреки че не е предписано от закона, тук в TOSHIBA бихме препоръчали вашата термопомпа с въздушен източник да се поддържа ежегодно от експерт. Ранното откриване на неизправности означава, че те могат да бъдат бързо отстранени и ви помага да избегнете скъпи и по-сериозни ремонти. Всички компоненти на термопомпата във вътрешното и външното тяло се проверяват по време на поддръжката.

Все още имате въпроси относно нашите термопомпи въздух-вода? Не се притеснявайте, не сте единствените. Можете да се свържете с нас на телефон: +359 2 95 899 86 или да оставите вашите данни за контакт на e-mail: office@ga-clima.com.