0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА С ТЕРМОПОМПИ TOSHIBA ESTIA

БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА С ТЕРМОПОМПИ TOSHIBA ESTIA

Един евтин и устойчив начин за производство на битова гореща вода, необходима за вашия дом, е да я подготвите с термопомпа. Има налични системи, разработени специално за тази цел, които са предназначени да доставят енергийно ефективно отопление и охлаждане на ниска цена и да подготвят битова топла вода.

Енергията се извлича от околния въздух, преобразува се и се използва за повишаване на температурата на водата до желаната температура. Гамата ESTÍA претендира за най-добър в класа коефициент на ефективност (COP) от 4,90 при температура на въздуха от +7°C и 3,01 при -7°C, поставяйки нов стандарт за термопомпи от този тип.

Предлага се като сплит система от 4 до 16kW и моноблок от 16 до 21kW и има клас на ефективност A++ за помещения и комбинирано отопление. Термопомпата с бойлер може да замени или допълни конвенционалните газови котли и ще работи с всички видове топлоизлъчватели, осигурявайки температури на гореща вода до 55°C. Базиран е на двойния ротационен компресор на Toshiba и инверторната технология Intelligent Power Drive Unit (IPDU), която поддържа капацитет на отопление и охлаждане с висока енергийна ефективност по всяко време.

Toshiba твърди, че има висока производителност дори при ниски температури на околната среда, осигурявайки отопление при външни температури до -25°C и битова гореща вода от +40°C до +75°C. Ефективността при частично натоварване, до 163%, надвишава последния ключов показател за ефективност на Европейската комисия.

Системата се състои от външно тяло, хидромодул и резервоар за вода, което прави монтажа лесен без необходимост от димоотвод. Разделеното решение може също да работи заедно с традиционните котли като част от хибридни системи, предназначени да оптимизират използването на енергия. Всички видове излъчватели за отопление и охлаждане могат да се използват с ESTÍA, включително съществуващи нискотемпературни радиатори, системи за подово отопление и вентилаторни конвектори. За по-големи инсталации и такива, изискващи по-високи температури на водата, моноблокът ESTÍA е с оценка A+ за отопление на помещения и също така има най-добрия в класа COP от 4,10 при температура на въздуха от +7°C и 2,51 при -7°C. Системата осигурява директно производство на топла вода до 60°C до външна температура от -10°C и отопление при външни температури до -20°C. Ефективността при частично натоварване е до 144%.

ПРЕДИМСТВАТА НА ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА

Независимост

Имате една инсталация за всичко - отопление, охлаждане и битова гореща вода. 

Защита срещу легионела*

С ESTIA горещата вода може лесно да се съхранява при 60°C. Легионела е най-щастлива при температура между 25°–55°C, така че сте достатъчно защитени срещу нея.

(*Легионела е бактерия от пръчковиден тип, която живее в почти всички естествени водоизточници като реки и езера. Макар и широко разпространена в природата най-често тя може да бъде открита в ограничени количества. Легионелата става наистина опасна, когато попадне в битовата гореща вода и започне да се мултиплицира при наличието на благоприятни условия.)

Умни комбинации

Интелигентната мрежа позволява фотоволтаичната система да бъде лесно интегрирана, така че битовата гореща вода може да се произвежда още по-евтино.

ОТ КАКВО СЕ СЪСТОИ ТЕРМОПОМПАТА ВЪЗДУХ-ВОДА?

Всички термопомпи въздух-вода ESTIA са известни като сплит системи, т.е. цикълът на охлаждане е разделен на две единици: вътрешно тяло и външно тяло. Външното тяло се използва за генериране и преобразуване на енергия, докато вътрешното тяло я прехвърля към отоплителния кръг.

Как работи термопомпа въздух-вода?

Ако имате нужда от консултация за Вашия климатик, имате конкретен въпрос или търсите мнението на специалисти, не се колебайте се свържете с нас на e-mail: office@ga-clima.com или на телефон: +359 2 95 899 86.


Свързани продукти