0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

TOSHIBA & CARRIER - СВЕТОВНА МОЩ В ЕДНО

TOSHIBA & CARRIER - СВЕТОВНА МОЩ В ЕДНО

Един глобален конгломерат – TOSHIBA и CARRIER в едно - Toshiba Carrier Corporation. Основана през 1999 като джойнт-венчър между подразделението за климатични системи на Toshiba Corporation и Carrier Corporation. 

Като официален представител на марката TOSHIBA, ние от GA CLIMA разширяваме продуктовата си гама и вече предлагаме и модели на CARRIER – сериите SensatION и Extreme2, като целта ни е да покрием всички климатични продукти на корпорацията Toshiba Carrier. 

Повече информация за нашите нови серии Extreme2 и SensatION:Кои са CARRIER и каква е тяхната история?

Carrier е „Бащата на климатизацията“. Carrier е водещ световен доставчик на здравословни, безопасни и устойчиви решения за сгради с разнообразна работна сила от световна класа. От самото начало Кериър са водещи в изобретяването на нови технологии и изцяло нови индустрии. 

Кериър и по-точно Уилис Кериър (Willis Haviland Carrier) проектира първата модерна климатична система, стартирайки индустрия, която подобрява фундаментално начина, по който живеем, работим и играем.

1902 г. Кой е основателят?

Willis Carrier стартира двигателя, който ще задвижи първата в света модерна климатична система, инсталирана през лятото на 1902 г. в печатницата Sackett & Wilhelms в Бруклин, Ню Йорк. Изобретяването на модерния климатик през юли 1902 г. е само началото за Уилис Кериър, чийто принос към ефективното промишлено производство и подобрения човешки комфорт през следващите 50 години е толкова всеобхватен, че той става известен като „Бащата на климатизацията“.

1906 г. Първата централна система

Компанията Buffalo Forge продава „Апарата за третиране на въздух“ на Carrier на Chronicle Cotton Mills в Белмонт, Северна Каролина, и го прилага към вентилационната система на мелницата. Това е била първата промишлена система за овлажняване на „централна станция“.

Текстилните заводи приемат A/C

Текстилната промишленост е била сред най-ранните и най-ентусиазирани възприели модерната климатизация. Тук купувачите на New England Cotton работят в чиста и ефективна среда.

1914 г. Превозвач около света

Почти от самото начало климатизацията се е превърнала в международен феномен, като важните климатични инсталации, проектирани от Willis Carrier, достигнали от Северна Америка до Азия, Европа, Близкия изток, Централна и Южна Америка

Carrier постига първото приложение на климатизация в резиденция за имението на Чарлз Гейтс в Минеаполис, Минесота.

1917 г. Жена инженер

Carrier наема Маргарет Ингелс като първата жена климатичен инженер в Америка, точно по времето, когато решението да се даде право на глас на жените в САЩ се обсъжда от законодателите. Вярна на пионерския дух на Кериър, тя е била обект на няколко статии в национални списания и участва в конференцията на президента Хърбърт Хувър за жилищно строителство и собственост в края на 20-те години. Ингелс написва и биографията на Уилис Кериър, публикувана през 1952 г.

1922 г. Центробежното охлаждане започва

През 1922 г. Carrier разкрива първия центробежен охладител, който отваря вратата към широкомащабна комфортна климатизация

1925 г. Лед на закрито

„Новата“ Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк отваря врати през 1925 г., използвайки центробежни охладители на Carrier за охлаждане на посетителите и създаване на перфектна ледена повърхност за професионален хокей.

1926 г. Първата многоетажна инсталация

С центробежен охладител Carrier в сутерена и климатик на покрива, T.W. Patterson Building във Фресно, Калифорния, охлажда от втория до седмия етаж своите наематели, превръщайки се в първата многоетажна инсталация на Carrier.

1928 г. Централният въздух става вертикален

Конструкцията на Milam Building в Сан Антонио, Тексас, включва централен климатик Carrier, което го прави първият небостъргач, който инсталира комфортно охлаждане, докато е построен.

1930 г. Първа продажба на домашен климатизатор

През март 1930 г. Carrier регистрира първата продажба на своите модули Weathermaster с височина до перваза на прозореца на Superheater Company от Източен Чикаго, Индиана, за климатизиране на втория етаж на двуетажна сграда. През август Калифорнийската банка на Лос Анджелис сключва договор за 490 бр Weathermasters, които да климатизират нейната 15-етажна сграда. Върховният съд на САЩ също е бил охладен с помощта на 180 единици Carrier Weathermaster.

1931 г. Carrier поема към моретата

През 1931 г. М.В. Виктория, 13 400-тонен италиански моторен кораб, предназначен да пътува от Италия до Египет, става първият кораб, който прави първото си плаване, оборудван с климатик Carrier.

1939 г. Иглуто на утрешния ден

Когато организаторите на Ню Йорк създават комитет на Световния панаир през 1935 г., те възприемат мотото „Изграждане на света на утрешния ден“ и се заемат с привличането на компании и технологии, които осигуряват „индивидуална реализация и човешки прогрес“. Малцина отговарят на това определение по-добре от Carrier Corporation и модерните климатици. Панаирът е открит през 1939 г. с близо 1,3 милиона посетители, които се стичат към известното „Carrier Igloo of Tomorrow“ през първите 100 дни. Вътре в иглуто и в съседната зала на метеорологите гостите научават стъпките, свързани с климатизацията, обиколят модерен хранителен магазин, използващ хладилни системи Carrier, и разглеждат изложба с оригинални климатици Carrier.

1946 г. Поддържане на „Хладина на път“

Сан Антонио, Тексас, рекламира „първия градски автобус с климатик в света“ през 1946 г.

1956 г. Жилищна общност

През януари 1956 г. Carrier спечелва най-големия договор, възлаган някога за жилищна климатизация, обявен съвместно с фирмата за обществено строителство на Levitt & Sons, Inc. Carrier успява да осигури централни климатични системи Weathermaker за 702 домове „Country Clubber“ в Levittown , Пенсилвания.

1957 г. Операторът става мобилен

Малко снимки демонстрират широчината на възможностите на Carrier по-добре от този кадър от 1957 г. от изложението за мобилни домове в Колизеума в Ню Йорк (на мястото на днешния Time Warner Center). Домакинята завърта контролния диск на малък климатик Roomette с мощност една конска сила за мобилни домове, докато зад нея центробежен охладител Carrier осигурява охлаждане на деветте акра изложбено пространство на изложението.

1971 г. 110 етажа на охлаждане

Carrier получава основния договор за климатизация на 110-етажната Sears Tower в Чикаго, която, когато е завършена, е най-високата сграда в света.

1979 г. UTC придобива оператор

Придобиването на Carrier от United Technologies през 1979 г. променя световния пазар за отопление, вентилация и климатизация.

1980 г. Операторът става цифров

Продуктите на Carrier осигуряват ефикасно охлаждане на центрове за данни по целия свят, подчертавайки важната роля на Carrier в подпомагането на интернет достъпа за хората навсякъде.

2008 г. Представяне със златен медал

Националният стадион в Пекин, основно място, използвано, когато Пекин е бил домакин на международно атлетическо състезание и често наричан „Птиче гнездо“, включва климатични камери Carrier и първия произведен в Китай HVAC продукт, сертифициран по EN 1886, най-високият международен HVAC стандарт.

2011 г. Carrier взема LEED

През 2011 г. Търговският завод в Монтерей на Carrier бил първото индустриално съоръжение в индустрията за глобално отопление, вентилация и климатизация (HVAC), което получило златен сертификат за лидерство в енергийния и екологичен дизайн (LEED®).

2011 г. До безкрайност и отвъд!

През 2011 г. Carrier представи термопомпата Infinity® с Greenspeed™ интелигентност, предлагаща най-голямата отоплителна ефективност от всяка термопомпа с въздушен източник.

2022 г. Глобален конгломерат

2022 г Carrier Global Corporation подписа обвързващо споразумение за придобиване на дела на собственост на Toshiba Corporation в Toshiba Carrier Corporation. Планираното придобиване ще засили позицията на Carrier в един от най-бързо развиващите се HVAC сегменти, както и ще разшири глобалната VRF продуктова платформа с водеща и диференцирана технология и добавянето на известна марка към нейното портфолио.

Ако имате нужда от консултация за Вашия климатик, имате конкретен въпрос или търсите мнението на специалисти, не се колебайте се свържете с нас на e-mail: office@ga-clima.com или на телефон: +359 2 95 899 86.


Свързани продукти