0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

НОВ ДОМ С ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА

НОВ ДОМ С ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА

В даден момент всеки собственик на жилище се изправя пред избора на правилната отоплителна система. Ако решите да използвате вода като топлоносител във вашето централно отопление, бързо ще се озовете, че си задавате въпроса: „Каква система ще използваме?“. Термопомпа въздух-вода, често известна просто като термопомпа, е екологичен и гъвкав отговор на този въпрос. Наред с екологичния аспект, термопомпата с въздушен източник съчетава редица предимства, по-специално евтино отопление и малкото пространство, което заема, както и липсата на необходимост да намирате място за съхранение на пелети, например.

Как работи термопомпа въздух-вода?

ПРЕДИМСТВАТА ОТ ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА

Икономия на енергия

Термопомпата въздух-вода Estia използва възобновяема енергия от въздуха, за да произвежда топла вода и отопление за вашия дом. Тя може да намали консумацията на енергия и емисиите на CO2 с до 70% в сравнение с конвенционален бойлер.

Комфорт и удобство

Термопомпата въздух-вода Estia ви осигурява комфортна вътрешна температура през цялата година. Можете да контролирате настройките си за отопление и топла вода от всяко място с приложението Toshiba Home AC Control. Можете също да се насладите на безшумна работа благодарение на усъвършенстваната инверторна технология.

Надеждност и издръжливост

Термопомпата въздух-вода Estia е проектирана да издържат на тежки климатични условия и да работи ефективно дори при ниски температури. Изработена е от висококачествени материали и компоненти, които гарантират дълготрайна работа. Предлага се и с 5-годишна гаранция за ваше спокойствие.

Въздушни термопомпи в по-стари сгради

Термопомпа въздух-вода е най-подходяща за по-стари сгради. Ако вече имате отопление с топла вода, инсталирането на нова система не е проблем. Инсталацията обикновено може да бъде завършена за един ден и можете да използвате наличните радиатори.

Преминаване към отопление с термопомпа въздух-вода?

Въздушни термопомпи в нови сгради

Ако планирате да построите нова къща, термопомпата ви дава много възможности. Имате пълна свобода при планирането на вашата отоплителна система. Възможно е подово или панелно отопление, както и радиатори или вентилаторни конвектори.

Подготовка на топла вода

Въздушна термопомпа може да подготви и съхрани цялата топла вода, необходима за битови нужди. Има много възможни начини да направите това, вариращи от индивидуална система до цялостно решение.

Битова гореща вода

ЕКОЛОГИЧНО ОТОПЛЕНИЕ

За разлика от отоплението с твърди горива, при използване на термопомпа въздух-вода вашата отоплителна система е CO2 неутрална, защото получавате топлинната си енергия от въздуха. Тъй като нищо не се изгаря, няма и фин прах или сажди. Преминаването към хладилен агент R32 не само подобрява ефективността на термопомпата, но можете да увеличите производителността с до 60% със същото зареждане. По отношение на GWP (потенциал за глобално затопляне), това се изразява в 3-кратно намаление. Вие също се възползвате от това, че имате затворен кръг, така че хладилен агент не може да избяга и също така няма какво да допълвате.


Ако имате нужда от консултация за Вашия климатик, имате конкретен въпрос или търсите мнението на специалисти, не се колебайте се свържете с нас на e-mail: office@ga-clima.com или на телефон: +359 2 95 899 86.