0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

Контрол на качеството на Toshiba. Какво представлява сертификатът на Eurovent

Контрол на качеството на Toshiba. Какво представлява сертификатът на Eurovent

TOSHIBA - Успех чрез качество!

TOSHIBA е един от световните лидери в климатичните технологии и използва различни системи за управление на качеството, за да осигури максимална надеждност и издръжливост на всички свои климатици.

Двата основни завода на TOSHIBA се намират в Pathum Thani (Тайланд) и Fuji (Япония). Частите за термопомпените системи въздух/вода ESTIA, които са от особено значение за европейския пазар, се произвеждат в Бероун (Чехия). Всички фабрики са сертифицирани по стандарта за управление на околната среда ISO 14001 и стандарта за управление на качеството ISO 9001.

Независимо дали производството се извършва в Азия или Европа, никое устройство на TOSHIBA не напуска фабриката, без да е завършило обширни тестове за качество и пробно пускане в свързано състояние.

Гарантиране на качеството по цялата верига с добавена стойност
Тези всеобхватни програми за осигуряване на максимално качество започват на много ранен етап, например от доставчиците на мед се изисква да извършат пълна проверка за течове. Някои компоненти на климатика съдържат стотици спойки, които се обработват не само от високоспециализирани машини за запояване, но и от сертифицирани служители, които работят върху особено чувствителни съединения. Тези служители трябва също да преминат най-малко шест месеца обучение в Япония. VRF модулите се подлагат на специален тест за течове в хелиева камера. И накрая, устойчивостта на външната опаковка се тества преди изпращане. Те, заедно с безброй други мерки, гарантират цялостното качество на климатика TOSHIBA по всяко време.

Сертифициране на EUROVENT - Какво представлява сертификатът на Eurovent? Всичко, което потребителите на климатици трябва да знаят.

TOSHIBA също е участник в програмата за сертифициране на Eurovent. Eurovent тества и удостоверява, че производителността и техническите характеристики на климатичните продукти са напълно съобразени с европейските и световни стандарти. Eurovent (Европейски комитет по климатизация и охлаждане) е независима европейска организация с нестопанска цел, създадена през 1958 г. и действа като бизнес съюз на сектора на охлаждането, климатизацията, отоплението и вентилацията.
Eurovent тества и удостоверява, че производителността и техническите характеристики на такива продукти следват всички европейски и световни насоки. Когато даден продукт е сертифициран от Eurovent, е гарантирано, че той ще работи според твърденията на производителя. Продуктите, които носят значката за сертифициране на Eurovent, преминават през строги протоколи за тестване и се оценяват от от независими лаборатории.

За какво става въпрос?

Естествено, най-важното нещо са данните за ефективност на системата: номинален капацитет, енергийна ефективност и стойности на шума. Тестовете на тези институти обаче далеч надхвърлят проверката на данните на производителя – например, качеството на материалите и „разходите за жизнения цикъл“ също се оценяват. Наред с отличните стойности на ефективност на устройствата на TOSHIBA, програмата също така документира качества като инвестиции, експлоатационни разходи и дори разходи за изхвърляне!

Ползи за потребителите

Когато потребителите видят значката за сертифициране на Eurovent върху продукт, те могат да бъдат 100% сигурни, че той функционира точно както производителят твърди:

  • Обявеното потребление на електроенергия е вярно
  • Заявените технически характеристики са налице и валидни
  • Заявената производителност и енергиен рейтинг са верни и гарантирани

Напротив, потребителите трябва да са наясно, че несертифицираните продукти могат да се отклоняват от етикетираните експлоатационни и технически характеристики.

Продукти, сертифицирани от TOSHIBA

TOSHIBA е японската компания, която от 1950 г. до днес прави непрекъснати иновации в климатизацията. Нейните продукти са известни в цял свят със своята надеждност, висока производителност и дълъг живот. Това беше първата компания, която въведе инверторната технология през 1981 г., променяйки завинаги начина, по който работят климатиците. Горди сме, че решенията на TOSHIBA HVAC носят значката за сертифициране на Eurovent:

Можете да научите повече на официалния уебсайт на Eurovent: https://www.eurovent-certification.com/