0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

КЛИМАТИЦИ TOSHIBA - ФИЗИКА В ДЕТАЙЛИ

КЛИМАТИЦИ TOSHIBA - ФИЗИКА В ДЕТАЙЛИ


По принцип всяка климатична система е охлаждащо устройство като хладилника във вашата кухня. Когато вътрешното пространство може не само да се охлажда, но и да се отоплява, тогава говорим за термопомпа. Всички системи на TOSHIBA са и термопомпи.

Тези системи са идеално проектирани да улавят топлината в помещението и да я пренасят навън – обратно, топлината се улавя от околния въздух при работа на отопление, за да загрее стаята до комфортна температура. С термопомпа въздух/вода ние не затопляме въздуха в помещението, а по-скоро подготвяме топла вода за отопление и технологична вода.

Контролът на климата обаче е малко по-сложен от охлаждането: тук имате работа с усещането за благополучие и здраве – а в търговския сектор запазването на ефективността на служителите. Когато говорим за контрол на климата, влажността също е много важна заедно с комфортната стайна температура – графиката показва „диапазона на комфорт“ със съотношението между температура и влажност.

Сърцето на системата – интелигентно контролиран ротационен компресор – пренася хладилния агент в различни агрегатни състояния, където трябва да бъде в момента, за да изпълни задачата си за абсорбиране на топлина (охлаждане) или топлинна мощност (отопление): В режим на охлаждане течният хладилен агент се изпарява през електронно управляван PMV клапан – топлообменникът (изпарителят) във вътрешното тяло става студен, вентилаторът осигурява циркулация на въздуха. Висококачествените системи на TOSHIBA гарантират тиха циркулация на въздуха без неприятно течение.

Изпареният, вече газообразен хладилен агент се изтегля във външното тяло от компресора, за да го върне обратно до ниво на високо налягане и температура. Вентилаторът на топлообменника (кондензатора) охлажда газа с помощта на околния въздух; след това цикълът започва отначало. Самото външно тяло е отличен пример за високото качество на компонентите и изработката на Toshiba: ниското ниво на вибрации и тихата работа на вентилатора и компресора предпазва околната среда от шум и активно помага за поддържането на добри отношения със съседите –все пак компактните тела се монтират на балкон, тераса или външна стена.

По отношение на инсталацията: една климатична система изисква само малки стенни канали за двете тръби за хладилен агент (направени от специална мед), както и захранване и контролна линия.

Климатичните системи Toshiba са отличен избор за всеки, който иска да има комфорт, енергийна ефективност и надеждност в дома си. В GA Clima ви предлагаме разнообразие от климатични системи Toshiba, които могат да отговорят на вашите индивидуални нужди и предпочитания. Ние сме официален представител на климатични системи Toshiba и ви гарантираме качествен монтаж и сервиз на вашата климатична система. Ако имате въпроси или желаете да направите поръчка, свържете се с нас на телефон +359 2 958 99 86 или посетете нашия шоурум гр. София, ул. "Руен" №20. Благодарим ви за доверието!