0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

Как изключително горещите дни влияят на вашия климатик

Как изключително горещите дни влияят на вашия климатик

Представете си, че навън е 35 градуса и вие трябва да извършвате физически труд на слънце. Според вас дали ще са необходими повече усилия, за да си свършите работата? Мда, ще са ви нужни!

Същото важи и за климатичното оборудване на вашия дом. Топлината, влажността и въздушният поток значително влияят върху това колко интензивно работи вашият климатик.

Как ТОПЛИНАТА влияе на вашето климатично оборудване

Съвременният климатик е основно топлопреносна система с два топлообменника, работещи с топлина в две различни среди.

Първо, системата улавя топлина/енергия от топлия въздух във вашия дом и го изпраща към кондензационния модул навън.

Второ, системата трябва да освободи тази топлина към вече горещия външен въздух.

В много горещи дни това означава, че климатичното оборудване на вашия дом трябва да работи допълнително. Не само има повече топлина, навлизаща в дома чрез слънцето през прозорците, която трябва да премахне, но външният въздух е и по-горещ. Това прави много по-трудно за вашия климатик да освободи топлината на открито.

Когато навън е горещо е много по-трудно да направите вътрешната среда по-хладна от тази на открито. Така че вашият климатик трябва да работи много повече, за да се случи това. И колкото по-голяма е температурната разлика между външната и желаната температура на закрито, толкова по-трудно работи климатикът.

Много по-лесно е да се отделя топлина от закрито на открито, когато температурата е сравнително ниска.

Как ВЛАЖНОСТТА влияе на вашето климатично оборудване

В допълнение към температурата, влажността играе огромна роля за това колко добре работи вашата климатична система в горещ летен ден. Високото ниво на влажност означава, че климатикът трябва да работи много по-усилено, за да се отърве от влажния, лепкав въздух. Ако вашият климатик няма капацитет за охлаждане, за да се справи, ще видите и усетите резултатите... като изпотяване, лепкава кожа или накъдрена коса.

Как ВЪЗДУШНИЯТ ПОТОК влияе на вашето климатично оборудване

Въздушният поток е друг фактор, който определя колко ефективно работи вашият климатик. Ефективността на климатика зависи от правилната циркулация на въздуха в системата. Ако въздухът е блокиран или прекъснат по някакъв начин, това кара климатичният модул да работи още по-усилено, за да осигури нивото на охлаждане, което желаете. Внимавайте за някои често срещани причини, по които въздушният поток на вашия климатик може да бъде прекъснат.

Обраслите дървета и/или храсти твърде близо до външния кондензатор са често срещан източник на затруднен въздушен поток. Не забравяйте да проверявате по време на целия охладителен сезон, за да се уверите, че растенията не се доближават твърде много до външното тяло. Препоръчваме свободно пространство от поне метър около модула.

Никога не поставяйте климатик в малко затворено пространство, като например в ниша или в много затворена оградена зона. Най-малко три от страните на устройството трябва да бъдат безпрепятствени. Блокираният въздушен поток може да доведе до много по-високи налягания на хладилния агент във вашия модул и оборудването да работи на повече обороти, отколкото са необходими.

Как състоянието на ОБОРУДВАНЕТО се отразява на вашия климатичен модул

Обикновено не трябва да се притеснявате за износване на вашето променливотоково оборудване по време на горещо време, тъй като то е проектирано да се справи с това, ако приемем, че променливотоковото устройство е добре поддържано и работи на най-високо ниво на производителност.

Два проблема – замърсени кондензаторни намотки и горещо време – са моментите, когато вашето климатично оборудване е най-лошо износено. Това може да доведе до превишаване на вътрешните работни налягания и температури значително над нормалните работни граници. Ако оборудването работи в този екстремен режим твърде дълго, климатикът ще прегрее. 

Хубаво е редовно да се почиства намотката – тук можем да ви помогнем ние от GA Clima и да обслужим вашия климатик правилно.

Относно отоплението и климатизацията на GA Clima

В непрекъсната работа от 1997 г. насам, ние сме специализирани в цялата продуктова гама климатични системи с марка TOSHIBA. Ние сме доста удобни, когато става въпрос за тръбопроводи и поддръжка на цялата система. За първокласно обслужване, поддържане на отоплителната и охладителната система на вашия дом, офис, бизнес сграда, свържете се с GA Clima днес.

Нашият екип предлага широк спектър от рутинна поддръжка и аварийни услуги за вашата отоплителна и охладителна система, което позволява на вашето семейство или офис да диша свеж, безопасен и чист въздух и да се чувства удобно през цялата година. 

Насрочете час за отстраняване на неизправности или поддръжка на вашата климатична система днес, като използвате нашата онлайн форма за контакт или се обадете в нашия шоурум +35929589986, гр. София, ул. "Руен" №20. Ние се гордеем с нашето ориентирано към клиента обслужване и нашите отзиви го показват.