0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

Къде трябва да бъде монтиран вашият климатик

Къде трябва да бъде монтиран вашият климатик

Има доста неща, за които трябва да помислите, когато купувате и монтирате климатик. Изборът на правилното място в дома ви за инсталиране на вашето устройство трябва да бъде едно от най-важните съображения – заедно с вида, размера и модела на избрания от вас климатик

Но къде във вашето пространство трябва да бъде монтиран вашия климатик? Отговорът зависи от вашия дом и лични предпочитания.

Важни правила при избора на място за вашия климатик:

Когато избирате място за вашия климатик, трябва да следвате три основни правила. Вътрешното тяло на вашия климатик трябва да бъде монтирано:

  1. На външна стена, близо до подходящо място за инсталиране на външното тяло.
  2. Високо, близо до тавана с подходящо разстояние от всяка страна на модула.
  3. Близо до средата на пространството.

Инсталирането на вашия модул на външна стена гарантира, че работата по монтажа е възможно най-лесна и рентабилна, с минимално окабеляване и тръбопроводи, необходими за свързване на вътрешното и външното тяло. Другите две правила (2 и 3) гарантират, че модулът е добре позициониран, за да затопли/охлади равномерно цялото ви пространство чрез ефективна циркулация на въздуха в стаята.

Ще трябва да вземете предвид и разположението на външното тяло на вашия климатик. Устройството трябва да бъде инсталирано на място, което е:

  1. Засенчено и не получава пряка слънчева светлина.
  2. Добре вентилирано с много пространство от двете страни на модула.
  3. Далеч от дървета или храсти, от които могат да падат листа и/или да блокират уреда.
  4. Вашето външно тяло също трябва да бъде монтирано на стена или бетонна плоча, където няма да се разхлаби или да вибрира.

Когато правилата не важат

В някои случаи горните правила за инсталиране на вашия климатик може да не са напълно приложими. Например, ако инсталирате климатик в центъра на спалнята, той може да духа хладен въздух директно срещу вас, докато спите – така че инсталирането му на една страна може да е за предпочитане.

Нещо повече, ако инсталирате вашия климатик близо до кафемашина, фурна или газов котлон, излишната топлина, която те създават, може да повлияе на отчитането на температурата от термостата.

В други случаи може да няма налична външна стена, така че може да нямате друг избор, освен да инсталирате вашето устройство на вътрешна стена. Това може да увеличи разходите и сложността на вашата инсталация.

Най-важното е да обмислите начина, по който използвате пространството и кои зони искате да отоплявате и/или охлаждате с модула. Приложете основните правила при избора на място и след това помислете за по-малките детайли, като например къде може да духа въздухът и дали уредите могат да повлияят на термостата на модула.

Монтаж на вашия климатик 

Дори и да сте майстор „направи си сам“, вашият климатик трябва да бъде инсталиран от лицензиран професионалист. Използвайки опитен професионалист за монтаж на вашия климатик, вие гарантирате, че:

  1. Гаранцията на вашето устройство остава непокътната.
  2. Устройството е инсталирано правилно.
  3. Имате право на съдействие, ако модулът не е инсталиран правилно (или ако модулът има проблеми след инсталирането).

Освен тези очевидни предимства, вашият инсталатор може да ви помогне да изберете идеалното място за вашия климатик – неговото експертно мнение може да бъде безценно.

Когато резервирате монтаж, добра идея е да обмислите начина, по който използвате пространството си и правилата, споменати по-горе, за да изберете идеалното място за вашия климатик. След като вашият инсталатор се появи, той ще може да потвърди, че мястото, което сте избрали, е добро, или да изрази притеснения и да предложи алтернативи.

Значението на местоположението

Местоположението на вашия климатик е също толкова важно, колкото вида или размера на избрания от вас модул. Като обмислите внимателно как използвате стаята си, следвате няколко прости правила и използвате опитен и лицензиран монтажист, можете да сте сигурни, че ще изберете най-доброто възможно място. Изборът на правилното местоположение ще гарантира, че вашият климатик ще ви осигури комфорт през цялата година, като охлажда и отоплява ефективно и ефикасно.

Готови ли сте да инсталирате нов климатик Toshiba? Ние от GA Clima ви очакваме в нашия шоурум ул. "Руен" №20, София, а ако имате нужда за консултация по телефон сме на разположение на 3592/958-99-86.