0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

Качество на въздуха от Toshiba

Качество на въздуха от Toshiba

В зависимост от дизайна и областта на приложение, климатичните системи на TOSHIBA почистват въздуха на няколко етапа, като по този начин гарантират, че охладеният въздух е не само чист, но и без миризми при изпускане. Използват се различни филтърни системи в зависимост от модела, които оптимизират качеството на въздуха.

Функция за самопочистване

Вентилаторът продължава да работи няколко минути след приключване на работата, за да изсуши топлообменника във вътрешното тяло. Това елиминира неприятните миризми. Вътрешните тела за дома впечатляват с допълнителна – почти пасивна – почистваща функция: специалните профили и покрития върху ребрата на топлообменника улесняват отмиването на упоритите замърсители, филтрирани от въздуха с помощта на конденз, произведен по време на режим на охлаждане – умно и хигиенично решение.

Системите на TOSHIBA работят и за осигуряване на здравословна среда на места, които може би не бихте очаквали, напр. антибактериално стъкло в дренажните помпи, интегрирани в някои вътрешни тела. Това стъкло произвежда сребърни йони, които блокират метаболитната активност на бактериите и унищожават способността им да се репликират, което в крайна сметка води до тяхната смърт. Ефектът от това е постоянен, така че системата остава без поддръжка.

Филтър за прах

Големи, миещи се пластмасови филтри покриват целия топлообменник и отстраняват едрите замърсители и прахови частици от въздуха.

IAQ филтър

IAQ филтърът на TOSHIBA почиства въздуха с помощта на сребърни йони и ензими, извлечени от кимчи. Има дезодориращ ефект, освежава въздуха и допринася за поддържане на добро здраве и неутрализиране на вируси и бактерии. Тези филтри могат лесно да се отстранят и почистят – в идеалния случай с помощта на прахосмукачка. IAQ филтърът трябва да се сменя приблизително на всеки две години.

3:1 филтър

Филтрите с активен въглен-катехин пречистват въздуха на два етапа: въгленът има дезодориращ ефект, докато катехинът премахва праха и други частици.

Плазмен филтър и йонизатор

Тези високоспециализирани филтри се използват в първокласните вътрешни тела на TOSHIBA за дома: моделите DAISEIKAI. Плазменият филтър с йонизатор абсорбира и неутрализира частици, по-малки от 0,001 μm, като фин прах, полени, спори на плесени и вируси. Сребърните йони, които също се произвеждат, имат силно антибактериално действие. Този ефект вече е документиран от Хипократ: среброто е използвано от финикийците за удължаване на срока на годност на храната. Тази ефективна електрическа филтърна система може да се активира с натискане на бутон и работи на три етапа:

- Зарядно устройство за йони добавя положителен заряд към примесите във въздуха в помещението, засмукани зад филтъра за прах.

- Отрицателно заредените йони в колектора привличат по-големи, положително заредени замърсители.

- Останалите частици се събират чрез положителния заряд във втория колектор. Накрая неутрализираните частици, абсорбирани от топлообменника със специално покритие, се отвеждат заедно с конденза.

Самият плазмен филтър също може да се почиства: след прибл. 1000 работни часа, трябва да се извади от изключен и без ток агрегат и да се почисти с гореща вода.

Специални изисквания често се поставят към филтърните системи в климатиците за търговския сектор, например в медицинската индустрия (хигиенно законодателство), в стаи за измерване или в чисти помещения към промишлено производство. Ако специфичните класове на филтри трябва да бъдат удовлетворени съгласно разпоредбите, това може да се постигне лесно с помощта на канални модули с външни филтърни кутии.


Ако имате нужда от консултация за Вашия климатик, имате конкретен въпрос или търсите мнението на специалисти, не се колебайте се свържете с нас на e-mail: office@ga-clima.com или на телефон: +359 2 95 899 86.