0
Сравняване на продукти 0
0продукт(а) - 0.00 лв. 

3 причини защо климатикът е най-доброто средство за отопление през зимата

3 причини защо климатикът е най-доброто средство за отопление през зимата

Притеснявате ли се от студа или от сметката си за енергия тази зима? Оставете притесненията си, защото вашият климатик всъщност може да бъде най-доброто решение и за двата проблема. Да! Много малко хора знаят, че вашият климатик всъщност може да се използва като електрически нагревател през зимата, без да ви кара да се тревожите за нарастващите сметки за енергия.

Как работи електрическият нагревател и ефектът му върху вашата сметка за енергия?

Електрическите нагреватели загряват дома, като преобразуват електрическата енергия в топлинна енергия. Като пример, електрическият нагревател ще използва 2kw електрическа енергия, за да създаде 2kw топлинна енергия. Звучи доста просто, нали? Но тази пряка пропорционалност между потреблението на топлинна енергия и потреблението на електричество означава по-високо потребление на енергия. В резултат на това ще трябва да плащате повече за сметката си за енергия през зимата. 

Какво ще кажете за климатичните системи? Как работят, за да ви осигурят топлина през зимата? 

Климатиците имат настройка за обратен цикъл, която може да достави 2kw топлинна енергия със само 0,6kw количество електрическа енергия. Това са невероятни СПЕСТЯВАНИЯ в сравнение с 2Kw, консумирани от електрически нагревател. Удивително, нали? 

Но как един климатик прави това възможно? 

Е, вашият климатик използва безплатната топлинна енергия, която получава извън къщата дори през зимния сезон. Така че основно отоплявате дома си безплатно в повечето случаи. Това го прави по-рентабилно и ефективно решение през зимата. Ако това не е достатъчна причина да започнете да обновявате своя дом за по-ефективна система за отопление и охлаждане, ето още: 

Той може равномерно да затопли стаята ви. 

Трудно ли ви е да спите вечер, защото не можете да намерите идеалното топло място през зимата? Това е обичайно за електрически нагревател, но с климатик не е нужно да се доближавате до него, само за да ви е топло. Как? Неговият вентилаторен механизъм му позволява да избутва топлия въздух наоколо, така че да се разпределя във вашата стая. Ако не знаете, типичният електрически нагревател може ефективно да достави топлина, ако сте близо до него. Но ако сте далеч от него, няма да можете да получите топлината му. От друга страна, климатиците могат да затоплят помещението ефективно, защото избутват топлия въздух наоколо. Точно както може ефективно да ви охлади през летния сезон. Това го прави по-мъдър вариант в сравнение с електрическите нагреватели. 

Безопасен е за деца и домашни любимци. 

Никога не можете да оставяте електрически нагреватели с вашите деца или домашни любимци. От една страна, те лесно могат да се изгорят, когато се доближат твърде много до него. Най-лошото е, че това може да доведе до пожар при случайно излагане на запалими материали като килими и завеси. Климатичните модули, от друга страна, се инсталират далеч от обсега на вашите деца и домашни любимци. Освен това не е горещ на допир. Така че не е нужно да се притеснявате, че вашите деца или домашни любимци ще се изгорят или че вашите завеси или други подобни материали ще се запалят. 

По-лесно се контролира. 

Климатиците имат температурни настройки, които можете лесно да контролирате. Повечето модели вече могат да бъдат програмирани с термостат. Можете да го зададете въз основа на вашата идеална температура или да планирате да започне да затопля дома, преди да се приберете у дома. Изберете климатик, който ви позволява да го управлявате чрез вашето мобилно устройство, така че винаги да сте спокойни, където и да се намирате.

За повече експертни съвети и подробности относно вашите нужди от нов климатик, посетете нашия шоурум в кв. Стрелбище, ул. "Руен" №20 или ни се обадете на телефон +359 2 958 99 86. Ние ще обсъдим с Вас опциите и ще Ви дадем най-добрия съвет какъв размер и какъв тип климатик би Ви свършил най-добра работа.